Αυτό το MINI δείχνει το δρόμο για τα hot hatch της επόμενης μέρας (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Είναι λάθος να «διαβάσει» κανείς το MINi Electric Pacesetter, όπως είναι το ονοματεπώνυμο του νέου Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο Πρωτάθλημα της Formula E, ως ένα απλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί, τόσο ως παρουσία όσο και ως σημειολογία, δείχνει κάτι παραπάνω από το ρόλο του

Εντυπωσιακό, με μεγάλους τροχούς, κλωβό ασφαλείας και έτοιμο για την πίστα, το MINI Electric Pacesetter, ουσιαστικά, αποτελεί την πρώτη hot hatch εκδοχή ενός ηλεκτρικού MINI – του ήδη γνωστού Cooper SE. Και, όπως είναι αντιληπτό, το δοκιμαστικό σωλήνα για τις σπορ εκδόσεις του που θα ακολουθήσουν


Πριν το τέλος της τρέχουσας γενιάς του MINI, εκτιμάται πως θα δούμε για πρώτη φορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό John Cooper Works

Μ’ αυτό το χρονοδιάγραμμα υπόψιν, φαίνεται να είναι ο καιρός για τον προπομπό του. Και δεν είναι άλλος από το MINI που βλέπετε.

Περισσότεροι από 180 ίπποι, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, το φαρδύ body kit του MINI JCW GP και, το πιο σημαντικό, 130 kg λιγότερα από το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται (Cooper SE).

Συγκεκριμένα, το βάρος του είναι στα 1,280 kg.


MINI John Cooper Works GP

Οι επιδόσεις

Το σύστημα κίνησης αποδίδει ισχύ 135 kW και ροπή 280 Nm.

Aποτέλεσμα; Το MINI Electric Pacesetter να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα και από 0-60 km/h σε 3,6 δευτερόλεπτα.

Ακόμα πιο σημαντική για ένα Safety Car, όμως, είναι η εν κινήσει επιτάχυνση.

Εδώ, το MINI Electric Pacesetter αποκαλύπτει όλα τα ταλέντα του υψηλόροπου συστήματος κίνησης με κιβώτιο μιας σχέσης, που προσφέρει επιτάχυνση 80-120 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα

Mini Electric Pacesetter

Το σύστημα κίνησης συνεργάζεται με την αγωνιστική ανάρτηση με ρυθμιζόμενα coil-over (συμπίεση, επαναφορά, ύψος και γωνία κάμπερ) πετυχαίνοντας εξαιρετική αίσθηση go-kart.

Οι αγωνιστικών προδιαγραφών βάσεις βραχιόνων ελέγχου ανάρτησης, το αυξημένο κατά 10 mm πλάτος του μετατροχίου, τα φρένα τεσσάρων εμβόλων και οι τροχοί του MINI John Cooper Works GP με ελαστικά Michelin Pilot Sport (διάσταση 245/40 R18) ολοκληρώνουν το συνολικό πακέτο.

Τα ίδια ελαστικά εξοπλίζουν και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Formula E στους εμπρός τροχούς.

Πότε κάνει πρεμιέρα;
Το MINI Electric Pacesetter θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Ρώμη στις 10 Απριλίου, 2021 στο δεύτερο event (Race 3) της σεζόν 2021 της Formula E.


Photo: mini.com.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει