Paul Walker. Σα σήμερα

Post date:

Author:

Category:

Ο Paul Walker, στις 30 Νοεμβρίου του 2013, ο ηθοποιός και petrolhead που έγινε γνωστός, κυρίως, από την κινηματογραφική σειρά Fast & Furious, «έφυγε» μέσα σε μια Carrera GΤ, ως συνεπιβάτης. Ήταν μόλις 40 ετών. Αλλά, κάτα κάποιο τρόπο, κατάφερε να επιβιώνει στη μνήμη όσων αγαπούν την οδήγηση

Paul Walker

Ο Paul Walker όταν πέθανε δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα του Furious 7. Ο αναγνώστης του 4D, Μιχάλης Σταυρουλάκης, γράφει για τον κινηματογραφικό Brian O’Conner


Τον Paul Walker δεν τον ήξερα αν και είχα παρακολουθήσει άπειρες αμερικανικές ταινίες

Έφτασε η στιγμή όμως που τα Fast and the Furious μπήκαν στις οθονες μας, στη σκηνή των Universal Studios και, εν συνεχεία, στις σελίδες των περιοδικών.

Αν έπρεπε να αναφέρω κάποια σειρά ταινιών που μετέφερε στη σκηνή το tuning, τότε ήταν αυτή.

Ο Paul Walker έδωσε πρωταγωνιστικο ρόλο αλλά και μεράκι. Ο παππούς του ήταν οδηγός αγώνων αυτοκινήτου και έτσι το DNA έμεινε και πέρασε και σε αυτόν.

Στοιχείο που δεν το είχε ανακαλύψει μέχρι που του προτάθηκε ρόλος στα Fast and the Furious.

Εκεί ανακαλύπτει ένα νέο ενδιαφέρον για τα γρήγορα αυτοκίνητα. Κάτι που τον οδήγησε και σε απόκτηση κάποιων σπάνιων κομματιών όπως μερικά Supra (βελτιωμένα απο την Ιαπωνική Mine’s) όπως και μερικά Nissan GT-R και Skyline – επίσης εξελιγμένα από την ίδια εταιρεία που ο ίδιος σύστησε, την ”Always Evolving”.

Η συλλογή του περιελάμβανε επίσης και γερμανικά «κτήνη».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έτρεχε με Porsche 911 GT3 σε events στη διάσημη pίστα της California Willow Springs.

Ο Paul Walker δεν είχε ιδιαίτερη ροπή προς τα αυτοκίνητα πριν εμπλακεί με τον κινηματογράφο. Ασχολούνταν με καταδύσεις, μιας και σπούδασε θαλάσσια βιολογία.

Να σημειωθεί ότι κατείχε και πολλά από τα πρωταγωνιστικά αυτοκίνητα στη συλλογή του, όπως το διάσημο R34 από το 2Fast2Furious.


Skroutz

Ο Paul ήταν άνθρωπος

Μεγαλώντας σε χριστιανικό σχολείο απέκτησε αξίες και ευαισθησία σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Έτσι, λοιπόν, το 2009 ιδρύθηκε από αυτόν η ”Reach out Worldwide” σκοπεύοντας να παράσχει βοήθεια σε πληγείσες περιοχές της λατινικής Αμερικής αλλά κι όχι μόνο.

Στο σεισμό της Αϊτής, το 2010, έφτασε με δικό του συνεργείο για να παράσχει βοήθεια.

Αποστολές όπως ο σεισμός στη Χιλή το 2010 και πλημμύρες στην Λουιζιάνα είχαν δεχθεί τη γενναία χρηματοδότησή του.

Μια άλλη ιδέα του ήταν η συνάντηση και συμμετοχή supercars σε συνάντηση τύπου ”Cars and Coffee” σε περιοχές του ανατολικού Λος Άντζελες για συλλογή χρημάτων για παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και καρκίνο.

Μια τέτοια συνάντηση ήταν και η τελευταία μέρα της ζωής του.

30 Νοεμβρίου 2013

Ήταν περίπου 3:30 μ.μ. Ο Walker και ο Roger Rodas, στενός φίλος του, έφυγαν από μια εκδήλωση για τη φιλανθρωπική οργάνωση του ”Walker Reach Out Worldwide” για τα θύματα του τυφώνα Haiyan.

Στη συνάντηση ο Paul είχε φέρει μια κόκκινη Porsche Carrera GT του 2005 από τη συλλογή του.

Φεύγοντας από τη συνάντηση και με οδηγό τον στενό φίλο του αλλά και έμπειρο, όπως λέγεται, οδηγό Roger Rodas, η Carrera GT προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοίχο και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Και οι δύο άνδρες κάηκαν ζωντανοί καθώς εγκλωβισμένοι στο κόκπιτ δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Aυτό ήταν ένα από τα βίντεο στον τόπο του δυστυχήματος. RIP.


Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει