Αρκούν μερικά αναβολικά για να κάνεις το Duster ψαρωτικό;

Post date:

Author:

Category:

Η Prior Design ξαναχτύπησε μεταμορφώνοντας το αθώο Dacia Duster σε «κακό» SUV με σχεδιαστικά στεροειδή. Καλύτερα, όμως, να παραμείνει ως έχει, ε;

Dacia Duster Prior Design

Πρησμένοι θόλοι, τεράστιοι τροχοί, τα λάστιχα να γλείφουν τα φτερά, σκέτη κακία. Όταν η χαρά του κάγκουρα ξανανιώνει


Η συνταγή έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική. Θες να μεταμορφώσεις κάτι άκακο σε μοχθηρό; Θες να δώσεις στον ιδιοκτήτη του το placebo ότι οδηγεί κάτι επιθετικά επιβλητικό;

Σύμφωνοι. Βάλε στο μίξερ κάνα δυο προφυλακτήρες, ένα ψευτοδιαχύτη, κάνα δυο έξτρα απολήξεις, χαμήλωσέ το «σαύρα» και έχεις κερδίσει αρκετά κλικς. Τουλάχιστον.

Βλέπετε η Prior Design, η βέρα γερμανίδα εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της βελτίωσης και έγινε περισσότερο γνωστή, σε εμάς τουλάχιστον, από τη δραστική της επέμβαση στο επίμαχο μπροστινό μέρος της νέας BMW M4, έχει ανοίξει δουλειές.

Στην περίπτωση της Μ4 η εικαστική παρέμβαση κέρδισε, μάλλον δικαιολογημένα, αρκετούς πόντους.

Τόσο επειδή το οπτικό αποτέλεσμα στα μάτια των περισσοτέρων είναι προτιμότερο από το στοκ όσο και επειδή δεν επεμβαίνει στον ήδη υπάρχοντα χαρακτήρα του αυτοκινήτου.


Prior Design BMW M4

Εδώ, όμως, στην περίπτωση του Dacia Duster έχει γίνει κανονικό αλαλούμ. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα φτηνό, τίμιο, αξιόμαχο SUV με τον εικονιζόμενο δράκο; Άλλο να βελτιώνεις μία αισθητική λεπτομέρεια και άλλο να μεταλάσσεις σε τραβεστί

Dacia Duster Prior Design
Dacia Duster Prior Design

Προς το παρόν, το eat my Dust-er παραμένει μια ψηφιακή απεικόνιση των προθέσεων της Prior Design. Ευτυχώς, δηλαδή


Μακριά από μας

Ως συνήθως, πρώτα βγαίνουν μερικές ψηφιακές εικόνες, ζυγίζεται το τυχόν ενδιαφέρον του κοινού (που στην γερμανική φολκλόρ σκηνή των κάθε λογής «φτιαγμένων» ανθεί) και μετά ίσως προκύψει και η υλοποίηση.

Όπως βλέπω τις εικόνες του συγκεκριμένου άμοιρου Dacia Duster, μού θυμίζουν εκείνους τους γερμανικούς καταλόγους, επί εποχής χαρτιού ακόμη, που κυκλοφορούσαν με κάθε λογής εκτρώματα πολυουρεθάνης και wanna be υπερβολής.

Πολύ χάλια. Τα στεροειδή δεν κάνουν καλό. Ισχύει και στα αυτοκίνητα.

Ειδικά όταν δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση με το σκοπό για τον οποίον φτιάχτηκαν. Γνώμη.


Sleepers cars

Illustration: prior-design.de

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει