Ποιο αυτοκίνητο θα εμπιστευόσουν για το παιδί σου;

Post date:

Author:

Category:

δίπλωμα οδήγησης

 

Νεαρέ, big brother is watching you

Στο Αμέρικα, η πολυπόθητη άδεια κυκλοφορίας έρχεται δυο ωραιότατα χρονάκια πριν τη δική μας ενηλικίωση. Μαζί, ωστόσο, και η  στατιστική που λέει πως τα ατυχήματα απ’ τα 16 ως τα 19 είναι τρεις φορές περισσότερα από όσα προκαλούν τα 20χρονα και βάλε.

Η λύση που πρότεινε η Chevrolet για ένα μικρομεσαίο της μοντέλο, το Malibu (κάτι σαν το δικό μας ‘’Kamena Vourla 16V), είναι το σύστημα ‘’Teen Driving’’. Μ’ αυτό, οι συμπάσχοντές μου (μπαμπάδες με στρες) μπορούν να καθορίσουν όρια ταχύτητας, τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος για να μην έρχεται στο τσακίρ κέφι ο κατιών και αποσπάται η προσοχή του, τι απόσταση διανύθηκε ή πόσες φορές ενεργοποιήθηκε το ESP.

Το σύστημα ”Teen Driving” δουλεύει με ένα συγκεκριμένο κλειδί οπότε καταλαβαίνετε ότι μάλλον κάποιοι θα σηκώνονται τα βράδια. αθόρυβα σαν γάτες στις μύτες των ποδιών, για να πάρουν κρυφά το άλλο, το καλό, απ’ τις τσέπες.

Η Chevrolet σωστά λέει πως το το Teen Driving δεν είναι η ανακάλυψη της Αμερικής αλλά περισσότερο ”ένα εργαλείο εκπαίδευσης”. 

Κατά την ταπεινότατη γνώμη μου, το σύστημα ενέχει μια ύπουλη παρενέργεια: ο έφηβος έχει οργή, οι ορμόνες βράζουν, η αντίδραση κολυμπάει στη φλέβα. Φαντάζεσαι πόσο περισσότερο θα σου κάνει μετά τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη ως αντίποινα; Δεν θα ‘σαι πια ο cool μπαμπάς. Αλλά κανονικός Big Brother.

Επίσης, εκτιμώ πως, όπως κάθε αντίστοιχο σύστημα, τείνει να απενεργοποιεί βαθμιαία την όποια συμμετοχή του οδηγού. Και, αντιστοίχως, την όποια υποψία οδήγησης. 

Και μια πρόβέψη. Έχω την αίσθηση πως το Malibu θα γίνει το πιο μισητό νέο αυτοκίνητο στα αμερικανάκια.

ΥΓ Τι ωραία που έφυγε η Chevrolet απ’ το Ελλάντα και μπορούμε να γράφουμε έτσι (ακόμα πιο) ελεύθερα

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει