Αυτή και αυτό. Ένα petrolhead-κορίτσι

Post date:

Author:

Category:

 

Εσύ και το αυτοκίνητό σου. Τέλος. 

- Διαφήμιση-

Eίναι από εκείνες τις στιγμές που θέλεις να κρυφτείς. Να φύγεις, πώς το λένε;

Είναι αυτό που σε πιάνει στο στομάχι όταν βλέπεις το αυτοκίνητο σου να σε περιμένει μερικά μέτρα μακριά. Βασικά, και να μην το βλέπεις, το νιώθεις. Αυτό το υπέροχο μέσο διαφυγής.

Είναι αυτή η ανείπωτη ομορφιά που τόσο απλόχερα χαρίζει στην ψυχή σου. Το γουργουρητό του όταν το βάζεις μπροστά και σου λέει ”όλα ok, την κάνουμε!”

Έξω βρέχει και οι υαλοκαθαριστήρες δουλεύουν στο φουλ. Η απρόσμενη μπόρα σου εντείνει τα αντανακλαστικά. Στο είπα; Νύχτωσε κιόλας.
Είσαι στην τσίτα γιατί ο δρόμος γλιστράει. Και χαζεύεις τα φώτα της πόλης. Μέσα στην οικειότητα που σου προσφέρει ΑΥΤΟ. Κάνετε βόλτες σε μέρη γνώριμα. Και η βρόχα πέφτει right through.

Μιλάτε με κινήσεις, εσύ δίνεις τις εντολές, αυτό τις εκτελεί.
Πάντα υπάκουο ήταν, η καλύτερη σου συντροφιά. Σκέφτεσαι τις στροφές που έρχονται πηγαίνοντας προς τη Μάζια και χαμογελάς.
Ανυπομονείς. Πόσο τέλεια είναι η φυσική που αναπτύσσεται σε κλίσεις.

Κατέβασμα, θόρυβος, γκάζι και πάλι απ’ την αρχή. Αρμονία μοναδική, το αυτοκίνητο σου και εσύ. Η βροχή σταματησε, στο είπα;

Κοντεύουμε στο Γραμματόσημο. Θέλει προσοχή αυτή η αριστερή, τη νιώθεις στα πλευρά σου. Φλας δεξί και βγαίνουμε εκτός. Θαύμα η λίμνη, τα Γιάννενα από ψηλά, σου θυμίζω οτι είναι νύχτα.

Ανοίγεις το παράθυρο και διώχνεις μια-δυο στάλες βροχής που έσταξαν στο χερούλι της πόρτας. Βαθιά τζούρα από νοτισμένο χώμα. Μυρωδιά που κουβαλάει χίλιες δυο ιστορίες μέσα της.

Δεν αντιστέκεσαι στον πειρασμό και βγαίνεις έξω. Νιώθεις πλήρης χωρίς ακριβώς να μπορείς να εξηγήσεις το γιατί. Πριν λίγο ήσουν χάλια, τι άλλαξε ξαφνικά;

Ιεροτελεστεία ολόκληρη. Ξαναμπαίνεις προσεκτικά μέσα. Ακουμπάς το κεφάλι στο τιμόνι και τώρα πια καταλαβαίνεις. Σχέση σεβασμού, μετάλλου και σάρκας, χαράς και λύπης, γέλιου, έρωτα, παρέας, μοναξιάς, ανεκτίμητες στιγμές.

Εσύ και το αυτοκίνητό σου. Τέλος. Τώρα, απλώς, χαμογελάς.

ΥΓ Οι Γιαννιώτες, κι όχι μόνο, με καταλαβαίνουν.

Photo: αρχείο Irene Grouse

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει