Παντιλίκι με Trabant; Ό,τι «γυρνάει» είναι καλό (video)

Post date:

Author:

Category:

Αρχαίο, παλαιοκομμουνιστικό, φτηνιάρικο Trabant. Και όμως, κάνει παντιλίκι

Trabant κάνοντας παντιλίκι

Το Trabant, το απομεινάρι του Ανατολικού Μπλοκ, εντοπίστηκε να πηγαίνει πλαγιολισθαίνοντας με βαλίτσες στην οροφή. Τελείως τρελός


Όπως λέει ο οδηγός αγώνων drift, Oliver Amon, «κάθε αυτοκίνητο είναι και ντριφτάδικο». Μόνο που εδώ το «τερμάτισε» τελείως. Μα καλά; Με Trabant;

Τον 26χρονο Ουγγαρό drifter τον γνωρίσαμε μέσα από τα video στα οποία έκανε παντιλίκια με τα διάφορα Suzuki (προφανώς υπάρχει συνεργασία με την ιαπωνική φίρμα στην Ουγγαρία). Τα δε τελευταία χρόνια συμμετέχει ως επαγγελματίας  με μία Mercedes C600 V12 Turbo που «καπνίζει» τα πίσω της λάστιχα για πλάκα.

Εν προκειμένω συμβαίνει μία άλλου είδους πλάκα. Το απομεινάρι του πάλαι ποτέ Ανατολικού Μπλοκ βρέθηκε στα χέρια του, το φτηνιάρικο, σκουριασμένο αλλά και τόσο cult σύμβολο μιας άλλης κοσμοθεωρίας που λέγεται Trabant.

Κυκλοφορούν ακόμη μερικά, όπως είχαμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι στις γειτονιές του Βερολίνου, ειδικά στην πρώην Ανατολική πλευρά του. Τα βλέπεις πού και πού να κινούνται νωχελικά με το δίχρονο, χαρακτηριστικό ήχο τους να περιφέρεται στη γερμανική ατμόσφαιρα. Άλλωστε, κάποια 3,7 εκατομμύρια Trabant κατασκευάστηκαν συνολικά από το 1957 έως το 1991.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο αθεόφοβος, ο Oliver Amon, έβαλε το Trabant στην πίστα. Με βαλίτσες στη σχάρα της οροφής (για να χαλάει ακόμα περισσότερο το κέντρο βάρους;) αλλά και για το αστείον του θεάματος. Κατά το γνωστό ρηθέν του 4D, ό,τι «γυρνάει» είναι καλό. 


Photo: Oliver Amon

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει