Ποια είναι τα πιο ποιοτικά αυτοκίνητα σήμερα; Και ποια τα λιγότερο ποιοτικά;

Post date:

Author:

Category:

έρευνα ποιοτητας αυτοκινητων

 

Η έρευνα της γνωστής J.D. Power που καταμετρά την ποιότητα και απουσία προβλημάτων στα καινούργια αυτοκίνητα έχει μερικές μεγάλες εκπλήξεις για το 2017. Αυτά είναι τα αποτελέσματα

- Διαφήμιση-

#Κι όμως, στη Νο1 θέση δεν βρίσκεται κάποιος Ιάπωνας (ως συνήθως) ή premium κατασκευαστής αλλά η Kia με 72 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

 

#Σε πρώτη εντύπωση η αναλογία δείχνει επιβαρυντική αλλά είναι μέχρι να διαβάσεις πως, για παράδειγμα,  η Porsche εμφανίζει 79 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

 

#Στη δεύτερη θέση, επίσης ένας Κορεάτης κατασκευαστής και συγκεκριμένα το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, η Genesis, που εμφάνισε 77 αναφορές προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα

 

#Μεγάλη άνοδος για τη Ford που μπόρεσε να μπει στο top 5 απ΄τη θέση 11 όπου βρισκόταν το 2016. Σύμφωνα με το Automotive News Europe, τα προβλήματά της εντοπίζονταν σε αστοχίες του νέου της σύστημα πολυμέσων Sync 3.

 

#Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Lexus, το πολυτελές παρακλάδι της Toyota που πάντα διέπρεπε στα αποτελέσματα, έπεσε κάτω απ’ το μέσο όρο των αποτελεσμάτων.

 

#Στις τελευταίες θέσεις της έρευνας της J.D. Power εμφανίζονται κατά σειρά οι Mazda, Land Rover, Mitsubishi, Volvo, Jaguar και Fiat.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας της J.D. Power

J.D. Power 2017

 

Δείτε, επίσης, τα κορυφαία μοντέλα ανά κατηγορία (κάποια είναι με την ονοματολογία της αμερικανικής αγοράς)

J.D. Power έρευνα αξιοπιστίας αυτοκινήτων

 

Photo: Automotive News Europe

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει