Η Apple πήρε την άδεια δοκιμών

Post date:

Author:

Category:

apple car

 

Τα πράγματα αλλάζουν και ο αμερικανικός κολοσσός πήρε την πολυπόθητη άδεια για να κάνει δοκιμές τριών αυτόνομων αυτοκινήτων από το αντίστοιχο τμήμα της Καλιφόρνια

Όπως μπορείτε να δείτε το αρχείο του επίσημου ιστότοπου της DMV (Department of Motor Vehicles), υπάρχουν ήδη πολλοί κατασκευαστές -30 τον αριθμό- που ήδη έχουν αποκτήσει την άδεια δοκιμών για αυτόνομα αυτοκίνητα. Μεταξύ τους, οι VW, Google, Mercedes, Uber, Honda, Subaru και τελευταία στη λίστα, με χρονική σειρά, η Apple. 

 

Η οποία έχει πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τρία αυτόνομα Lexus 450h στους δημόσιους δρόμους της πολιτείας σε συνδυασμό με έξι οδηγούς που θα είναι πίσω από το τιμόνι τους.

 

Το εγχείρημα της εισόδου της Apple στο τεράστιο, παραδοσιακό λόμπι των κατασκευαστών αυτοκινήτου λέγεται Project Titan (μόνο το βαφτιστικό αρκεί για να καταλάβει κανείς τις προθέσεις της) και παρότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει ειδήσεις για υπαναχώρησή της, η παραπάνω ανακοίνωση της απόκτησης της άδειας υποδηλώνει πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά το project προχωρά ακμαίο

 

Άλλωστε, είναι πάγια τακτική της να κρατά σιγή ιχθύος για το όποιο λανσάρισμα προϊόντων της, πόσο μάλλον για τη μετάβασή της στην αυτοκίνηση.

 

Το κύμα των αυτόνομων είναι ήδη έτοιμο, η οδήγηση αλλάζει και τουλάχιστον μπορούμε να αισθανόμαστε τυχεροί που ζούμε, οδηγούμε (ακόμα), στρίβουμε, νιώθουμε. 

 

Όπως γράφαμε και πρόσφατα, ”Ψηφιακή αποτοξίνωση. Και όμως υπάρχει.

Photo: Apple

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει