Ετοιμάζονται τα νέα GT86 και BRZ

Post date:

Author:

Category:

Η δεύτερη γενιά των Toyota GT86 και Subaru BRZ βρίσκεται και επισήμως στα σκαριά. Αυτές είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες

Νέα GT86 και BRZ

Δύο αυτοκίνητα που αγαπήσαμε, τα Toyota GT86 και Subaru BRZ, επιστρέφουν με τη δεύτερη γενιά τους. Που μπορεί να έρθει πιο σύντομα απ΄όσο νομίζουμε


Το μέλλον όσων αγαπούν την οδήγηση απέκτησε μία επιπλέον νότα αισιοδοξίας. Τα νέα GT86 και BRZ ανακοινώθηκε -και επισήμως- ότι πήραν γραμμή ενόψει της επέκτασης συνεργασίας μεταξύ των Toyota και Subaru

Ομάδα ενωμένη

Συγκεκριμένα, η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκάθαρα μιλά για τα νέα GT86 και BRZ όπως και για ευρύτερη ανταλλαγή τεχνολογιών. Η Toyota θα παρέχει επίσης επέκταση της υβριδικής της τεχνολογίας στη Subaru.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο και για ισχυροποίηση των δεσμών σε 4WD δυνατότητες ώστε να «προσφέρει την απόλυτη αίσθηση στην τετρακίνητη οδήγηση».


Κάπως έτσι διασφαλίζεται και η επόμενη δεκαετία με δύο σχετικά προσιτά και οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα τα οποία ενδιαφέρουν σοβαρά το ανάλογο κοινό. Ένα πραγματικά ωραίο νέο


Το οποίο κοινό, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν είναι μεγάλο. Οι πωλήσεις των σπορ αυτοκινήτων είναι σε ύφεση. Για αυτό και η πρόφατη συνεργασία μεταξύ των Toyota και BMW στην περίπτωση των Supra και Z4 ήταν οικονομοτεχνικά αναγκαία. Συνέργεια δύο κολοσσών σε μια αγορά που γενικότερα δεν πηγαίνει και τόσο καλά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που όλο το προγενέστερο χρονικό διάστημα οι φήμες για τα νέα GT86 και BRZ έδιναν και έπαιρναν. Χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει μια τελική απόφαση για το μέλλον των δύο αυτοκινήτων.

Οι φήμες

Τα νέα GT86 και BRZ όλα δείχνουν πως θα διατηρήσουν τη γνώριμη αρχιτεκτονική, με μετάδοση στον πίσω άξονα και παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία ως κουπέ αμαξώματα. Αλλά και επιδόσεις σαφώς κατώτερες της Toyota Supra. Η εσωτερική γαλήνη δεν πρέπει να διαταραχθεί με κανιβαλισμούς.

Ο κινητήρας πιθανότατα θα προέρχεται από τη Subaru. Ο μπόξερ κινητήρας με το χαμηλό κέντρο βάρους έχει σοβαρά πλεονεκτήματα.

Πότε θα έρθουν;

Δεδομένου ότι το Toyota GT86 παρουσιάσθηκε το 2012, ήδη την επόμενη χρονιά, το 2020, θα έχουν συμπληρωθεί οκτώ χρόνια. Είναι ένα λογικό σημείο έλευσης των νέων μοντέλων. Η Toyota δεν ανακοίνωσε κάτι περισσότερο εκτός απ΄το ότι πιθανόν να ακολουθήσει τον κύκλο ζωής του τρέχοντος μοντέλου. Ακούγεται πιο κοντά απ΄όσο νομίζαμε μέχρι πρότινος. Θα δείξει.

Σε κάθε περίπτωση, η αυτοκίνηση χρειάζεται τέτοιες περιπτώσεις. Ωραία κουπέ, με έμφαση στην αίσθηση οδήγησης και τη συμμετοχικότητα – όχι, κατ΄ανάγκην, στις απόλυτες επιδόσεις. Εφόσον είναι και από Ιαπωνία μεριά, το όλο θέμα κλικάρει ένα επιπλέον «κουτάκι» θαυμασμού.


Photo: Γ. Κούτος / 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει