Η γυναίκα που πουλάει τις Bugatti σαν ψωμοτύρι

Post date:

Author:

Category:

Anita-Kriszan-bugatti-4drivers.gr

Ξεκίνησε ως πωλήτρια σε κατάστημα παιχνιδιών στην Ουγγαρία. Κατέληξε ως διευθύντρια στο σημαντικότερο dealer των Bugatti στη Μ. Βρετανία. Η Anita Kriszan έχει το χάρισμα να πουλάει εύκολα ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον πλανήτη, τη Bugatti Chiron

H Anita Kriszan φαίνεται πως έχει το χάρισμα. Από τις 450 Veyron που συνολικά κατασκευάστηκαν, οι 60 πουλήθηκαν στη Μ. Βρετανία και απ’ αυτές οι 40 έφυγαν απ’ τα ταλαντούχα χέρια της. Τεράστια υπόθεση.

Το 2013 κατάφερε να πουλήσει (καινούργιες ή μεταχειρισμένες) 12 Veyron μέσα στη χρονιά αφήνοντας στον εργοδότη της κάποια 19 εκατομμύρια ευρώ. Ο τελευταίος την αντάμειψε με ένα Golf.  

Ποια είναι η πρώτη επαφή με τον πελάτη;

Το πρώτο για το οποίο μεριμνούμε είναι πως δεν πουλάμε απλώς ένα αυτοκίνητο αλλά ένα brand, μια σχέση, ένα έργο τέχνης και, τελικά, ένα αυτοκίνητο. Για αυτό το λόγο πρώτα παρουσιάζουμε στον αγοραστή τη Bugatti και μετά το ίδιο το αυτοκίνητο.

Anita-Kriszan-bugatti-4drivers.gr

«H Βugatti είναι τελείως διαφορετική απ’ οτιδήποτε άλλο. Όταν παρουσιάστηκε η Veyron δεν υπήρχε τίποτε άλλο σε επίπεδο επιδόσεων και τιμής, απλά ό,τι καλύτερο. Θυμηθείτε πως ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Bugatti (αν εξαιρέσουμε την EB 110). Η Chiron ενθουσιάζει και είναι ένα πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο από τη Veyron», λέει η Anita Kriszan

Πόσο κοστίζει η Chiron;

Η τελευταία Veyron Grand Sport Vitesse είχε €1.7 εκατομμύρια και επιπλέον τον έξτρα εξοπλισμό. Η Chiron είναι κατά τι ακριβότερη, γύρω στα €2 εκατομμύρια και η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικού εμβάσματος

Θα μπορέσετε να σπάσετε το ρεκόρ σας και να πουλήσετε περισσότερες από 12 μέσα σε μια χρονιά;

Ναι, θα χρειαστεί να το σπάσω.

Ποιο είναι το μυστικό σας;

Όταν έχεις υπέροχα προϊόντα δεν χρειάζεται να τα ”πουλήσεις”. Αρκεί να μιλήσεις γι αυτά αν και το σημαντικότερο είναι να ακούς προσεκτικά. Να ακούς τι είναι σημαντικό για τον πελάτη. Και θα πρέπει να σ΄αρέσουν οι άνθρωποι και να είσαι καλός μαζί τους. Στη Bugatti η σχέση μαζί τους ξεκινά από την πώληση και μετά.

Photo: Tom Shaxson

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει