Δοκιμάζουμε την ακραία BMW XM με τους 653 ίππους

Post date:

Author:

Category:

Πολυτέλεια λιμουζίνας, κοστούμι SUV και καθαρόαιμη «M» ψυχή. Η BMW γιορτάζει 50 χρόνια για τις κορυφαίες εκδόσεις της κάνοντας πράξη το αδιανόητο, πηγαίνοντας κόντρα στη λογική, με το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της, την XM

BMW XM

XM έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα αντιπροσωπεύει συνήθως το τμήμα M της BMW: διαχρονική σχεδίαση, ελάχιστο βάρος και αγωνιστικό πνεύμα


Σίγουρα, την τελευταία δεκαετία, πολλά Μ έχουν παρεκκλίνει από την καθιερωμένη φόρμουλα. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν προκάλεσε τόσο όσο η XM.

Με τη πρώτη ματιά δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς βλέπεις. Δεν μπορείς, ίσως, να πιστέψεις τον λόγο ύπαρξης ενός μοντέλου με τα χαρακτηριστικά της. Δεν θέλει όμως και πολύ σκέψη!

Αυτό είναι ένα μοντέλο με συλλεκτικό χαρακτήρα, ένα μοντέλο «δήλωση» από την BMW. Δήλωση πως οι Βαυαροί μπορούν να δημιουργήσουν κάτι απίστευτο, κάτι εξτρεμιστικό, κάτι που μπορεί να αφήσει άφωνους του πάντες. Η αφορμή είναι ο εορτασμός των 50 χρόνων της ιστορίας της, ο λόγος όμως είναι τελείως διαφορετικός. 

BMW XM

Μοναδικότητα

Σε έναν κόσμο που όλα τα αυτοκίνητα μοιάζουν, η BMW έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και έχει διαφοροποιήσει σχεδόν όλα τα μοντέλα στη γκάμα της. Κανένα δεν μοιάζει με κάποιο άλλο συγγενικό, κανένα δεν μοιάζει με κάποιο ανταγωνιστικό.

BMW XM

Διαβάστε τη συνέχεια στο autotypos.gr πατώντας εδώ

Photo: Δημήτρης Μανώλαρος


Δοκιμή Volvo EX30 Single Motor 4Drivers photo 5

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει