Πόσα χρήματα χάνει η Ford USA ανά ηλεκτρικό μέσα στο 2024;

Post date:

Author:

Category:

Η Ford Motor Company ανέφερε τεράστια απώλεια 132.000 δολαρίων ανά κάθε ηλεκτρικό μοντέλο (EV) που πουλήθηκε κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, δημιουργώντας ζημία ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι πολλά τα λεφτά

Ford USA χρήμα απώλειες ανά EV

Την περασμένη Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι παρουσιάστηκε μείωση κατά 20% στον όγκο πωλήσεων των ηλεκτρικών της Ford USA. Ως αποτέλεσμα η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές λόγω της χαμηλής καταναλωτικής ζήτησης, σύμφωνα με το CNN


Τα δε έσοδα για το τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford, τα λεγόμενα Model e, μειώθηκαν κατά 84% σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια

Μία πρώτη απάντηση της Ford USA σχετίστηκε με τις γενικότερες μειώσεις των τιμών των EV σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως ανακοινώθηκε, «αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ τόκων και φόρων καθώς και την προαναφερθείσα ζημία για κάθε μοντέλο της γκάμας Model e», σημείωσε η δημοσίευση.

Τώρα, στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι το τμήμα των EV θα έχει απώλειες συνολικά 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος – από 4,7 δις. δολάρια πέρυσι.

«Οι Αμερικανοί δεν θέλουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο βαθμό που προωθεί η κλιματική υστερία του Τζο Μπάιντεν», έγραψε ο συγγραφέας και επιχειρηματίας Andy Puzder στο X.

«Οι απώλειες της Ford στα EV για το πρώτο τρίμηνο του 2024 εκτοξεύτηκαν στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάποια εξωφρενικά 132.000 δολάρια ανά EV που πουλήθηκε. Όλα τα κέρδη της Ford προήλθαν από τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι κολεκτιβιστικές πολιτικές καταστρέφουν την ευημερία»


Έλον Μασκ Tesla

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει