Νέο Lada Niva ετοιμάζεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Post date:

Author:

Category:

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πενήντα χρόνια για να δούμε τον αντικαταστάτη του θρυλικού και αδάμαστου Lada Niva. Και τώρα, ω θεοί του Σοβιέτ, είναι στα σκαριά η σκυτάλη. Καλά, όχι ακριβώς τώρα, το 2024

Lada Niva 2024 Vision

Αυτή είνα μια ψηφιακή απεικόνιση του πώς μπορεί να είναι το νέο Niva, υπό τον κωδικό ”Vision”


Το Niva, αυτός ο λακωνικός, ανθεκτικός θρύλος της ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας, είδε το φως το αληθινόν το σωτήριον έτος 1977

Έκτοτε δεν άλλαξαν πολλά.

Δε βάζεις τη λέξη «άνεση» στην ίδια πρόταση με το Niva. Είναι ενοιολογική σύγχυση

Στην πορεία του χρόνου δέχθηκε κάποιες μικρές αναβαθμίσεις, ελάχιστους εκσυγχρονισμούς και στοιχειώδεις ανέσεις.

Όμως, στην ουσία του, το Niva παρέμεινε στα σωθικά του το ίδιο αυτοκίνητο που έδειχνε να αψηφά το νεωτερισμό και την ανάγκη για αντικαταστάτες.

Πλέον η νέα γενιά, μετά από δεκαετίες που μοιάζουν με αυτοκινητικό αιώνα, το Niva ετοιμάζεται να μπει στη δεύτερη ιστορική του φάση με το ”Vision”.

Όπως φαίνεται και στην απεικόνιση, η κάθετη μάσκα διατηρείται στην εμπρόσθια όψη του αυτοκινήτου με τα χαρακτηριστικά οριζόντια φλας (δείκτες πορείας) στο επάνω μέρος των προβολέων. Εκτιμάται πως θα προσφέρεται σε SUV εκδοχή -πιθανόν ξανά δίθυρη- και σε τετράθυρο σεντάνΠοιος ο λόγος για πρίμιουμ;

Η Lada έχοντας ταυτίσει τη φυσιογνωμία του Niva με την ανόθευτη, ”back to basics” προσέγγιση, δε φαίνεται να θέλει να τοποθετήσει το νέο της μοντέλο σε μία κατηγορία ανταγωνισμού με εκτός δρόμου οχήματα ανώτερης κατηγορίας.

Θα ήταν ρίσκο, χαμένο target group και άδοξη μάχη απάναντι στον πακτωλό τεχνολογίας και προϋπολογισμού των 4×4 που εξελίχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Αντίθετα, λοιπόν, το αναμενόμενο Niva θα διατηρήσει το ικανό, τετρακίνητο βιογραφικό του, τον απλό του χαρακτήρα και την ικανότητα αγριοκάτσικου εκεί όπου τελειώνει ο δρόμος.

Η Renault, έχοντας μερίδιο επί της ρώσικης εταιρείας, θα προσφέρει την πλατφόρμα CMF-B που χρησιμοποιείται στο 5ης γενιάς Clio και στο 2ης γενιάς Nissan Juke ενώ το πιθανότερο είναι πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται επίσης ένας κινητήρας απ΄ τα ράφια της γαλλικής εταιρείας

Περισσότερα για το νέο Niva θα ξέρουμε εντός του 2021, οπόταν και θα εμφανιστεί μία συνολική εικόνα.

Μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε το ιδιαίτερα καλογραμμμένο κείμενο για το σκληροτράχηλο Niva που ξέρουμε στο σύνδεσμο, αμέσως παρακάτω.


Lada Niva off-road

Photo: lada.ru

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει