Συμβαίνει τώρα: στις 24 Ώρες του Nürburgring

Post date:

Author:

Category:

24 hours Nurburgring 2017

 

Αν έπρεπε να παρακολουθήσεις έναν και μόνο ασφάλτινο αγώνα θα ήταν αυτός. Οι 24 Ώρες στο Ring. Πιο ”γήινος”, μικροί, μεγάλοι, όλοι μέσα, η πιο δύσκολη πίστα στον κόσμο, το δάσος του Eifel, η ατμόσφαιρα. Συμβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο

Ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν ξεκινήσει οι κατατακτήριοι γύροι στην ”Πράσινη Κόλαση”, όπως την είχε χαρακτηρίσει κάποτε ο μεγάλος Sir Jackie Stewart, λόγω της δυσκολίας της διαδρομής σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον.

 

Με εξαίρεση το τμήμα της σύγχρονης πίστας όπου γίνεται το Γερμανικό Grand Prix, όλο το ζουμί είναι στο ”παλιό”, το Nordschleife. Εκεί, στα ελάχιστα έως ανύπαρκτα σημεία διαφυγής, τις υψομετρικές διαφορές, το bumpy του οδοστρώματος – άλλη μια επική ατάκα ήταν του Walter Röhrl που σαρκαστικά είχε κάποτε πει πως ”στο Ring δεν αρκεί να ξέρεις τη διαδρομή αλλά και τις λακκούβες”.

 

Όλα συμβαίνουν τώρα. ”Βαριές” συμμετοχές, τα Mercedes AMG, τα ΒMW M6, τα Audi R8 LMS, ιστορικά, κατασκευές πιο ”κοντά” σε μας, στροφιλίκια που πονάνε.

 

Για τον κόσμο που κατασκηνώνει δίπλα στα σύρματα ή και για όσους σταματούν δίπλα απ΄το δρόμο καθώς επιστρέφουν απ΄τη δουλειά τους (ναι, υπάρχουν σημεία που παρκάρεις και βλέπεις τα περάσματα), είναι ένα διήμερο γιορτής.

 

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τις δοκιμές που έγιναν με όλο το σασπένς.

 

Επίσης, ο αυριανός αγώνας θα μεταδοθεί live μέσω της επίσημης ιστοσελίδας στις 16:30, εδώ.

Photo: Nürburgring.de

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει