Δοκιμή: Subaru Crosstrek 2.0i e-Boxer. Η 5η εντολή

Post date:

Author:

Category:

Το νέο Subaru Crosstrek συνδυάζει και μάλιστα σε πλήρη αρμονία τη γοητεία ενός συμπαγούς hatchback με τη λειτουργικότητα ενός SUV και τις -υψηλές εν προκειμένω- off road ικανότητες ενός καθαρόαιμου τζιπ

Subaru Crosstrek 2.0 δοκιμή

Αν υπάρχει το ενδεχόμενο έστω και ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο να συνδέεται με τη Παλαιά Διαθήκη (;), τότε σας διαβεβαιώνουμε πως αυτό είναι το νέο Subaru Crossterek και μάλιστα πολύ στενά. Απλά παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις γραμμές που έπονται και θα καταλάβετε! Αμήν…


«Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου… ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης». Δηλαδή, να τιμάς τον πατέρα σου και τη μητέρα σου για να είσαι πάντα ευλογημένος και να ζήσεις πολλά χρόνια πάνω στη γη

Αυτά ακριβώς αναφέρει η Πέμπτη Εντολή στην Παλαιά Διαθήκη και εδώ κάνουμε «γέφυρα» με τη Fuji Heavy Industries, τη Subaru με άλλα λόγια.

Από το 1953 που ενεπλάκη δυναμικά και στην παραγωγή αυτοκινήτων (σ.σ.: καθώς το 1915 υπενθυμίζουμε ότι ξεκίνησε ως κατασκευαστής αεροσκαφών) μέχρι και σήμερα, κάθε μοντέλο ανεξαιρέτως που παράγει τηρεί αυστηρά και απαρέγκλιτα τρεις συγκεκριμένες πατροπαράδοτες οικογενειακές αξίες.

Σημειώστε: προχωρημένες τεχνολογικές εφαρμογές, κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες και παροιμιώδης αξιοπιστία.

Εβδομήντα ένα συναπτά έτη κάθε, μα κάθε Subaru, χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει, είναι ασταμάτητο σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ από πλευράς αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου (σύμφωνα με σχετικές έρευνες) αποτελεί ζωντανό ορισμό τού «δεν σπάει, δεν χαλάει»!

Στο σύγχρονο παρόν παρ’ όλα αυτά, η ιαπωνική εταιρία δεν διαθέτει πλέον την ισχυρή παρουσία των προηγούμενων δεκαετιών σε επίπεδο πωλήσεων τουλάχιστον.

Παρότι οι δημιουργίες της δεν παρεκκλίνουν χιλιοστό από τη φημισμένη εξαιρετική παράδοση της, παρότι είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη νέα τάση του εξηλεκτρισμού που ορίζει πια το περιβάλλον στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δυστυχώς, παρότι πρόκειται για αξιολογότατες προτάσεις…

Κάπου εδώ όμως ήρθε η ώρα να υποδεχθούμε κοντά μας το ολοκαίνουριο, ήπια υβριδικό Crosstrek, που έρχεται να αντικαταστήσει το XV.

Subaru Crosstrek 2.0 δοκιμή

Ειδοποιός διαφορά του σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της ιστορικής φίρμας; Μα φυσικά αποτελεί το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που συνοδεύεται από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση (Subaru Safe 8) με απεριόριστα χιλιόμετρα!

Διαβάστε τη συνέχεια στο autotypos.gr πατώντας εδώ

Photo: Δημήτρης Μανώλαρος


Οδηγώντας το νέο Subaru BRZ σε δρόμο και πίστα

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει