Κόντρες. Η πληγή των νοτίων προαστίων

Post date:

Author:

Category:

Μην πιστεύεις όσους λένε πως θέλουν πίστες για να εκτονώνονται. Οι κόντρες στους δρόμους ποτέ δεν θα πεθάνουν. Παρότι δεν αντέχονται. Ειδικά στα νότια της πόλης

Κόντρες

Με το που έσκασε η λιακάδα, αυτές τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, βγήκαν οι ”contristas” στην παραλιακή. Αφορμή ήθελαν. Οι κόντρες στα νότια ποτέ δεν πεθαίνουν. Δυστυχώς


Τη ζεστή ατμόσφαιρα τρύπησε διαπεραστικά μια decat εξαγωγή. «Ιάααααααααααααου», ακούστηκε στον αέρα. Μου ‘κανε κάτι σε μανιασμένο VTEC

Σαν να τσακωνόταν o Soichiro Honda μετά της συζύγου του, κάπου στο φουαγιέ των ουρανών. Μετά από λίγο κι άλλος. Στο «καπάκι», μεγάλες μηχανές. Λύσσα κακιά. 

Το νέο στέκι της ευθείας

Η νέα κατάρα στην περιοχή των νοτίων είναι στη Βάρκιζα. Ούτε καν στις στροφές. Αλλά στην ευθεία, πριν την πλατεία. Μέσα στον κόσμο. Κυρίως εντουράδικα και καταραμένα «παπιά». Μεγάλη πληγή το «παπί» στην Ελλάδα.

Έρχονται μέχρι εκεί που διακόπτεται το διάζωμα, κάνουν επί τόπου και γκαζώνουν σουζάροντας μέχρι το κεντρικό περίπτερο. Της πουτάνας. Όλο κι όλο για να τους δουν φίλοι. Ή και άγνωστοι. Στην ευθεία, λέμε, μέσ’ τον κόσμο και τα καροτσάκια με τις μανάδες. Εντάξει, δεν μιλάμε για θόρυβο. Πρέπει να το ζήσεις να διαπερνά την παραθαλάσσια γαλήνη.

Την ίδια στιγμή μπορεί το κλασικό πέταλο στα Λιμανάκια να μην έχει τον κόσμο που είχε κάποτε -και ευτυχώς- όμως o κόσμος μετακινείται ακατάπαυστα στο ανέβα-κατέβα. Ναι, δεν έχει την αίγλη της παρανομίας που ‘χουν γνωρίσει τα αμαρτωλά νότια προάστια αλλά παραμένει μια εναλλακτική για κόντρες.

Η ανασφάλεια τού να φανείς. Έστω με εξάτμιση

Αφελής, ανώριμη, κοινωνικά naive; Ναι. Σε όλα. Κεφαλαίο. Αλλά και στο θήτα του Θορύβου. Εξατμίσεις που πασχίζουν να υπερβούν τη φτωχομπινεδιά της υπόθεσης.

Και κάπου εκεί θυμήθηκα πως είτε ζεις στο Λονδίνο και βγαίνεις στα παράνομα στέκια του περιφερειακού, τα βράδια στο Έσεξ, το Tόκυο, έξω απ’ τη Λισαβόνα, τη Στοκχόλμη ή ξημερώματα στο Λος Άντζελες, οι κόντρες ποτέ δεν πεθαίνουν.

Στην Αγγλία οι πίστες είναι πιο πολλές κι απ’ τις στάσεις του μετρό. Και όμως. Το street racing, με τις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου είναι επικίνδυνο. Ενέχει μεγάλο ρίσκο. Τόσο για σένα όσο και για τους άλλους που κυκλοφορούν ανάμεσά σου. Μέχρι το επόμενο μοιραίο που όλοι θα μιλούν για την έλλειψη σοβαρής αστυνόμευσης.

Photo: Creative 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει