Το Fiat 128 που δεν ξέχασα

Post date:

Author:

Category:

Όρια Καλλιθέας – Νέου Κόσμου. Ήμουν κι εγώ εκεί. Ή, μάλλον, ήταν και το αγαπημένο μου Fiat 128 εκεί. Μια απρόσμενη συνάντηση

Fiat 128

Το κόκκινο Fiat 128 -ας το πω «φερραρί»-, μου αποσπά την προσοχή και την ένταση μιας δύσκολης μέρας. Αυτό ήταν το ενσταντανέ απ’ το πουθενά


Ενστικτωδώς, επιταχύνω για να το προσεγγίσω. Φτάνοντας σε απόσταση βολής, παρατηρώ το ξεθωριασμένο (από εκείνα τα χρόνια) αυτοκόλλητο της Pirelli, μια αναφορά στα διαχρονικά ελαστικά Cinturato.

Διάολε, δεν μπορεί να είναι (τέτοια) σύμπτωση, είναι το Fiatάκι μου!

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά τον οριστικό χωρισμό μας, όταν με ύφος δαρμένου σκύλου, παρέδιδα τα κλειδιά σ’ έναν γνωστό μου μαντρά, είχα τη βεβαιότητα ότι το κόκκινο Fiat 128 θα είχε γίνει άμορφη μάζα.

Αναζήτησα το αρχαιοελληνικό κινητό μου για να απαθανατίσω τη σκηνή

Αυτό που τράβηξα, την ώρα που ο παλιός τετράτροχος σύντροφος έστριβε στη Φραντζή και εγώ κόλλαγα στο φανάρι για να περάσει το τραμ, θα μπορούσε να είναι η αφορμή για κινηθούν εναντίον μου όλοι οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι του πλανήτη. Kαι φυσικά για να μου κόψει την καλημέρα ο οικοδεσπότης του 4D (σ.σ. πάλι καλά που υπάρχουν τα φίλτρα).

Όχι ότι αυτή που βλέπετε δρέππει δάφνες ποιότητας. Eίναι όμως ό,τι πιο κοντινό στο Fiat 128 του 1977, με τον κινητήρα των 1116 κ.εκ και τους 64 ίππους.

Αυτό το Fiat που μου ξαναπήρε τα μυαλά πριν από λίγες ημέρες και με υποχρέωσε σ’ ένα πολύ νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο. Με άπειρες ιστορίες κλαυσίγελου, μηχανολογικής πατέντας και καταστάσεων, οι οποίες -εν τέλει- σφυρηλατούν ισχυρούς δεσμούς

Είμαι βέβαιος ότι αρκετοί από εσάς έχετε βρεθεί στη θέση μου.

Μπορεί ν’ αλλάξεις αρκετά αυτοκίνητα στη ζωή σου, μπορεί να έχεις την τύχη (εάν η επαγγελματική δραστηριότητα στο επιτρέψει) να οδηγήσεις ακόμα περισσότερα και σίγουρα πιο «καυτά», αλλά αν ρωτήσεις την καρδιά σου, μπορεί να σου δώσει περίεργες απαντήσεις για το τι είναι αυτό που τελικά μένει.


Fiat 128 μερακλής

Photo: Κ. Λημναίος / 4Drivers.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει