Η απρόσμενη παραίτηση του CEO της Ferrari, Λουίς Καμιλέρι

Post date:

Author:

Category:

Η είδηση ότι ο πετυχημένος CEO της εταιρείας, Λουίς Καμιλέρι, παραιτείται για «προσωπικούς λόγους» ακούστηκε με κρότο, σα γερή μετωπική, στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και τα ερωτηματικά δίνουν και παίρνουν

Λουίς Καμιλέρι

Η είδηση ότι ο Καμιλέρι νοσηλεύτηκε λόγω κορωνοϊού σε ιταλικό νοσοκομείο έχει επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, δε θεωρείται πως αυτός είναι ο λόγος που ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) της Ferrari αποφάσισε να αποσυρθεί


Αν και 65 ετών, κανείς δεν περίμενε να εγκαταλείψει τη θέση του ο Καμιλέρι. Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα

Η αιφνίδια αποχώρησή του δημιουργεί κάποια άμεσα προβλήματα στη Ferrari.

Η οποία, αξίζει να σημειωθεί, αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

Για παράδειγμα, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό – τόσο από τους καθιερωμένους όσο και τους νέους αμφισβητίες.

Ο Καμιλέρι και το SUV της Ferrari

Nαι, υπάρχει το καίριο ζήτημα του «κύματος» της παγκόσμιας ζήτησης για SUV.

Ως γνωστόν, η «ιεροσυλία» του να έχει ακόμα και η Ferrari ένα τέτοιο είχε ξεπεραστεί εδώ και καιρό στο Δ.Σ. της εταιρείας και αναμένεται ο δικός της εκπρόσωπος, η Ferrari Purosangue, το 2022. Η Lamborghini Urus σκίζει. Τι να κάνει η Ferrari; Να καθίσει να τη βλέπει; Ο Καμιλέρι ήταν αρχικά σκεπτικός για την παρουσία ενός SUV στη γκάμα της Ferrari. Όμως, αργότερα, δήλωσε «ενθουσιασμένος»


Με την ευκαιρία, αξίζει να δείτε το πρόσφατο βίντεο με το καυστικό σχόλι του Κρις Χάρις για το αναμενόμενο SUV της Ferrari.


Ο Καμιλέρι τα γνωρίζει καλά όλα αυτά

Ως γνωστόν, διορίστηκε σ’ αυτή τη θέση τον Ιούλιο του 2018, λίγες ημέρες πριν το θάνατο του προκατόχου του, Σέρτζιο Μαρτσιόνε.

«Είμαι περήφανος για τα πολυάριθμα επιτεύγματα της εταιρείας από το 2018 και γνωρίζω ότι τα καλύτερα χρόνια της Ferrari δεν έχουν ακόμη έρθει. Αποχωρώ για προσωπικούς λόγους», ήταν τα λόγια του κατά την αποχώρησή του


Fiat old vs new

Και η μπίλια στη Philip Morris

Ο Καμιλέρι αφήνει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Philip Morris, όπως ανακοινώθηκε από την γνωστή καπνοβιομηχανία.

Σημαντικό και ότι, ταυτόχρονα, παραιτήθηκε και από την εμπλοκή του στη Philip Morris International όπου παλαιότερα ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η καπνοβιομηχανία, γνωστή για τη μάρκα Marlboro, υπήρξε από καιρό υποστηρικτής της ομάδας της Ferrari στη Φόρμουλα 1.


Mick Schumacher

Ο διάδοχος;

Αν και ο Καμιλέρι αναμενόταν να παραμείνει στη Ferrari για να διευκολύνει τη μετάβαση σε έναν νέο επικεφαλής, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Παρόλα αυτά υπήρχαν εικασίες σχετικά με τη διαδοχή του κάποια στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του.

Μεταξύ εκείνων που θεωρούνται υποψήφιοι στη λίστα της διαδοχής είναι και ο 55χρονος Στέφανο Ντομενικάλι, ο οποίος γνωρίζει εκ των έσω τη Ferrari. Ο Ντομενικάλι δήλωσε επίσης μέσω εκπροσώπου ότι αναλαμβάνει πρόεδρος και CEO του θεσμού της Φόρμουλα 1 από τις αρχές του έτους. Σε κάθε περίπτωση, ο Τζον Ελκάν, ο διάδοχος της οικογένειας Ανιέλι, αναμένεται να έχει πολλές επιλογές

Ο Στέφανο Ντομενικάλι σε μία φωτό από τη θητεία του ως CEO της Lamborghini

Ferrari F40

Photo: formula1.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει