Η απίστευτη συλλογή αγωνιστικών στην Ιταλία

Post date:

Author:

Category:

Κάπου στα προάστια του Τορίνο, η συλλογή αγωνιστικών του Gino Macaluso είναι το κρυμμένο κόσμημα της ιταλικής εξοχής. Κάτι σαν πύλη του παραδείσου επί γης

Classic collection Italian Garage

Η πόρτα ανοίγει και η θέα «γονατίζει» τον petrolhead


Η συλλογή αγωνιστικών είναι ο καρπός ενός Ιταλού αγωνιζόμενου, του Gino Macaluso

Σήμερα, ο γιος του, Stefano Macaluso, μας ξεναγεί σ’ αυτό το μοναδικό γκαράζ.

Inside garage

Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 35 αυτοκίνητα. Όλα ιδιαίτερα, με αγωνιστική κληρονομιά ή με έμφαση στο κλασικό design – στοιχείο που επίσης εκτιμούσε ο πατήρ. Οι Aston Martin DB5, Lamborghini Miura, Mercedes SL λάμπουν, επίσης, διά της παρουσίας τους.

Η έμφαση είναι, κυρίως στις Lancia και τα Fiat – λόγω συσχετισμού με το Τορίνο και εμπλοκής του Gino Macaluso με τις εταιρείες αυτές. Περιλαμβάνει, ωστόσο, πολλά και ενδιαφέροντα.


Ενδεικτικά, η συλλογή αγωνιστικών κρύβει μέσα της τη, συχνά νικηφόρα, Ligier JS11 του Jacques Laffite. Ή τη Safari Rally Lancia Delta του Juha Kankunen. Ή την ex-Carlos Sainz Toyota Celica


Αλλά και έξοχα δείγμα των Ferrari F40, Lancia 037, Lancia LC1 και αγωνιστικού Fiat X1/9 (με το οποίο συμμετχείχε σε αγώνες).

Τα περισσότερα αγωνιστικά κουβαλάνε νίκες σε πρωταθλήματα (ιταλικά, ευρωπαϊκά ή παγκόσμια), οπότε η αξία τους φέρει επιπλέον «παράσημα».


Όπως εξηγεί ο τυχερός υιός Macaluso, υπάρχει ένας έντονος συναισθηματικός δεσμός με τα αυτοκίνητα

Συλλογή αγωνιστικών τροπαίων

Παράλληλα υπάρχει και ένα τμήμα αποκατάστασης κλασικών αυτοκινήτων ενώ μέρος του χώρου αποτελεί και μια ιδιαίτερη γωνιά με το γραφείο και τα τρόπαια του πατέρα του, όπως ήταν την εποχή που συμμετείχε ο ίδιος σε αγώνες.


Είναι ωραία εδώ μέσα. Κάτι σαν πύλη του παραδείσου επί γης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε περισσότερες πληροφορίες για τη συλλογή του Gino Macaluso στην επίσημη ιστοσελίδα. Ή και να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


Είναι αυτή η μεγαλύτερη συλλογή supercars στον πλανήτη;

Supercars Ferrari

Photo: fondazioneginomacaluso.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει