Goodyear Blimp: το Ζέπελιν των €20 εκ. πετάει αύριο στο διεθνή ουρανό

Post date:

Author:

Category:

Με περισσότερα από 75 μέτρα μήκους και 18 μέτρα ύψους, το Goodyear Blimp, το εμβληματικό Ζέπελιν της εταιρείας, σηματοδοτεί τις νέες δράσεις της και επιστρέφει στους ουρανούς για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία

Good Year Blimp

Πολύ πιο αθόρυβο από τους Led Zeppelin αλλά εξίσου συμβολικό. Δύσκολα να μην το θυμάσαι, κάποια στιγμή κοιτώντας ψηλά. Τώρα, το Ζέπελιν της Goodyear, το Blimp, ετοιμάζεται να διασχίσει την Ευρώπη σε ρόλο ιπτάμενου πρεσβευτή


Τι σχέση έχει μία εταιρεία ελαστικών με ένα Ζέπελιν; Η απάντηση σχετίζεται, πέραν των λεπτομερειών που ακολουθούν, με τη σχετικά ενστικτώδη, αντίδρασή μας όταν βλέπουμε ένα τέτοιο να διασχίζει τους ουρανούς. Βλέπετε, η Goodyear είχε συνεργαστεί με τη Zeppelin εδώ και έναν αιώνα. Διαθέτοντας επίσης καλό ένστικτο

Για εκατομμύρια Αμερικανούς η θέα του Goodyear Blimp ήταν αυτή που τους έκανε να σηκώσουν το βλέμμα ψηλά.

Ο αμέσως επόμενος συνειρμός ήταν να συσχετίσουν τα τέσσερα μαύρα ελαστικά του αυτοκινήτου τους με κάτι εξ ορισμού progressive.

Τι σηματοδοτεί το Goodyear Blimp;

Η επιστροφή του Goodyear Blimp είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά επενδύσεων της εταιρείας Goodyear στην Ευρώπη. Η ενέργεια αυτή συμπεριλαμβάνει διάφορες δράσεις. Όπως τη βραβευμένη ανανέωση της ευρωπαϊκής γκάμας προϊόντων της κατά τους τελευταίους 18 μήνες.

Επίσης, την ευθυγράμμιση του δικτύου διανομής της εταιρείας ώστε να αναπτυχθεί μαζί με αποκλειστικούς συνεργάτες. Ή και το λανσάρισμα της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά και μία νέα συνεργασία στα μίντια και την επιστροφή της μάρκας στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό


Goodyear Blimp

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Goodyear, «Η επιστροφή του στην Ευρώπη ήταν κάτι που όλοι αναμέναμε. Αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να γιορτάσουμε την επιστροφή μας στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό, τη νέα συνεργασία μας με το κανάλι Eurosport καθώς και τις καινοτόμες προσθήκες στην προϊόντική γκάμα της μάρκας»

Goodyear Blimp cockpit
Αυτή είναι η θέα μέσα στο κόκπιτ του Goodyear Blimp

Τα specs, η ιστορία, τα events

Έχοντας ημι-άκαμπτο σκαρί, το αεροσκάφος Zeppelin NT έχει μήκος πάνω από 75 μέτρα. Iσοδυναμεί με περίπου τα τρία τέταρτα του μήκους ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και σχεδόν 18 μέτρα ύψος.

Το Goodyear Blimp θα ενεργήσει ως εξαιρετικός πρεσβευτής της μάρκας Goodyear, καθώς θα διασχίζει την Ευρώπη, παρέχοντας μοναδική εναέρια κάλυψη σημαντικών αγωνιστικών εκδηλώσεων και εμπορικές (επιβατικές) πτήσεις εντός της Γερμανίας.  


Το Goodyear Blimp συμμετέχει συχνά σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά συμπεριλαμβάνουν τους αγώνες NASCAR, NBA, εκδηλώσεις Golf PGA ενώ κάθε φορά τραβά πάνω του όλα τα βλέμματα. Δικαιολογημένα, ε;


Στην Ευρώπη έφτασε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 1972, πραγματοποιώντας την πρώτη του πτήση τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στο Cardington, της Αγγλίας.

Βαφτίστηκε «Ευρώπη» ενώ πετούσε στους ουρανούς της για περισσότερα από 14 συνεχή χρόνια, κάνοντας εμφανίσεις σε μια σειρά από σημαντικά αθλητικά και πολιτισμικά γεγονότα – εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανικού Grand Prix στο διάσημο Nürburgring το 1985, στο opening του Γαλλικού Τουρνουά στο Rolland Garros και επίσης σε δύο σημαντικούς Βρετανικούς βασιλικούς γάμους, πριν αποσυρθεί το 1986. 


Γιαγιά στο Nürburgring

Η νέα εμπλοκή της Goodyear στο motorsport

To Goodyear Blimp θα δώσει, με το δικό του συμβολικό τρόπο, και μία σημαντική ώθηση στην επιστροφή της εταιρείας στα διεθνή αγωνιστικά δρώμενα.

Για παράδειγμα, έχει ήδη ανακοινωθεί ως ο επίσημος πάροχος ελαστικών για την κατηγορία LMP2 του Πρωταθλήματος FIA World Endurance Championship (WEC) καθώς και του Ευρωπαϊκού Le Mans Series για τη σεζόν του 2021, αλλά και του Βρετανικού Touring Car Championship (BTCC).

Τις παραπάνω δράσεις θα τις επικοινωνεί μέσω μιας δυνατής συνεργασίας με το Eurosport. Επίσης, η Goodyear θα συνεργαστείμε το FIA World Touring Car Cup (WTCC) ενώ ανακοινώθηκε ως επίσημος πάροχος ελαστικών για τα Pure ETCR, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων εταιρειών για το 2020. 

Αύριο, Παρασκευή, στους διεθνείς ουρανούς

Μπορείτε να παρακολουθήσετε νεότερη ενημέρωση για την πτήση του Goodyear Blimp στο Αττικό μπλε μέσω της σελίδας της εταιρείας στο Facebook.


BMW M3 wheels

Info/Photo: Goodyear

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει