Ποιο Pikes Peak; Στην άγνωστη Πεντέλη, λέμε

Post date:

Author:

Category:

 

Ναι, το δικό μας touge είναι μερικά τσιγάρα δρόμος απ΄την πόλη.

- Διαφήμιση-

Be there.

Αν έρχεσαι από Νέα Πεντέλη προς Ροδόπολη από τον περιφερειακό, στη διασταύρωση κάνε δεξιά και κρατήσου λίγο. Στο πρώτο κομμάτι μπορεί να πετύχεις μοτοκροσάδες, φυσιολάτρες, ποδηλάτες ή ακόμα και μοντελιστές. Ναι, με τηλεκατευθυνόμενα off oad, ο καθείς με την τρέλα του.

Οι πρώτες φουρκέτες σε τσιγκλάνε αλλά, είπαμε, κρατήσου. Στην πρώτη διχάλα που θα συναντήσεις, άσε τους πιστούς να πάνε αριστερά προς την μονή του Αγίου Παντελεήμονα και εσύ κάνε δεξιά.

 

Και η ανάβαση ξεκινά. Σήκωσε την πλάτη του καθίσματος, σφίξε τη ζώνη και μπες στο κλίμα.

Προσοχή: το αρχικό κομμάτι είναι στενό και έχει κάποιες λακούβες στο οδόστρωμα απ’ το νερό που περνά κάτω από την άσφαλτο με τις βροχές. Μετά, στη συνέχεια, ”στρώνει”. Επίσης, σε αρκετά σημεία δεν έχεις μπαριέρα να ελπίζεις ότι θα σε κρατήσει αν γίνει η ”στραβή”. Μην ελπίζεις.

Οι πέτρες που μπορεί να συναντήσεις είναι συχνές λόγω κατολισθήσεων ενώ επικίνδυνα εμπόδια όπως χαντάκια, πηγάδια και τα σχετικά, σηματοδοτούνται με μαζεμένες πέτρες στη σειρά! Κάποιος φρόντισε για τους υπόλοιπους…

Τέλος, έχε το νου σου στις πέρδικες, ναι, μη γελάς. Είναι απρόβλεπτες. Εγώ πλακώθηκα στα φρένα και αντί να φύγουν αριστερά-δεξιά απ’ το δρόμο συνέχιζαν μπροστά ευθεία σαν να προστάτευαν την ψιλοάγνωστη διαδρομή.

 

Πάμε στα ωραία, τώρα: έχεις μια ανάβαση 5.5 χιλιομέτρων για πάρτη σου γεμάτη με ανηφορικές φουρκέτες όλων των ειδών. Άλλες είναι τυφλές κι άλλες καθαρές.

 

Στην ανάποδη, στην κατηφόρα, είναι αλλιώς γιατί το μάτι σου ”κλέβει” και το γκρεμό άθελά του. Ποιος, είπαμε, είχε πει πως η κατηφόρα είναι πιο δύσκολη απ’ την ανάβαση;

Το χιόνι που πέφτει συχνά τους χειμερινούς μήνες φροντίζει ώστε η 

άσφαλτος να ‘χει συντελεστή τριβής επιπέδου άγριου τσιμέντου. Άρα, το να γλιστρήσεις δεν ”παίζει”, έτσι, όμως ανεβαίνει και η σχετική ταχύτητα.

Είναι σπάνιο να συναντήσεις εκεί άλλο αυτοκίνητο αλλά για να ‘σαι σίγουρος κάνε ένα αναγνωριστικό πέρασμα πρώτα. Η θέα που έχει τραβάει τους ερωτευμένους ή αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν ξενοδοχείο…

Μην κατεβάσεις παράθυρα για να ακούς το μοτέρ γιατί άσχετα με το τι καιρό κάνει κάτω, στο λεκανοπέδιο, εκεί πάνω έχει ψοφόκρυο και θα τουρτουρίζεις όταν φτάσεις στο τέρμα της διαδρομής, κάτω απ’ τα ραντάρ. Την πάτησα εγώ, δε χρειάζεται κι άλλος.

Αν είσαι ”τουρμπίσιος” θα κάνεις πάρτι με τέτοιο καιρό και καθαρό οξυγόνο.

 

Κάνεις όσα πάνω-κάτω χρειάζεσαι για να χορτάσεις και μετά αράζεις σε ένα απ’ τα πολλά σημεία και βλέπεις όλη την Αττική ”πιάτο”. Από Πάρνηθα, Πειραιά, μέχρι από πίσω, 

Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη.

Ξελυσσάς και δεν ενοχλείς κανέναν. Άσε το μοτέρ να κατεβάσει όλα τα μουλάρια του στην άσφαλτο και απόλαυσε τη σχέση σου με το μηχάνημα. Αν πάς νύχτα χάνεις τη θέα αλλά το σκηνικό παίρνει άλλη διάσταση, από Ιαπωνία μεριά.

Ναι, το δικό μας touge είναι μερικά τσιγάρα δρόμος απ΄την πόλη.

ΥΓ Για όποιον ενδιαφέρεται, οι συντεταγμένες της περιοχής είναι εδώ.

 Photo: Θ. Γοργογιάννης / 4Drivers 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει