Πλύνε το μόνος σου. Μια πράξη αγάπης για τον εαυτό σου

Post date:

Author:

Category:

«Το καθαρό αυτοκίνητο είναι δείγμα βρώμικου μυαλού» (Ανώνυμος υποχονδριακός)

lampiko

Μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου που συνήθως βάζω καύσιμο, μου έλεγε με παράπονο πως ο κόσμος δεν πλένει πια συχνά το αυτοκίνητο του

- Διαφήμιση-

«Η κρίση, ξέρεις… Λυπάται ο άλλος το δεκάρικο», μου λέει την ώρα που του δίνω το τελευταίο εικοσάρικο που ‘χω στο πορτοφόλι μου για αμόλυβδη. 

Πιστεύω πως κρίση-ξεκρίση, το να πλένεις μόνος σου το αυτοκίνητο ενέχει μια μερακλίδικη εσάνς απ’ τα παλιά. Κουβάδες, λάστιχα αμόλα – καλούμπα, σαπουνάδες να τρέχουν στο δρόμο, εσύ καθαρίζεις και άλλοι πενήντα διερχόμενοι βρωμίζουν το δικό τους. Κλασικός greek lover

Σύμφωνοι, υπάρχουν και τα self service πλυντήρια αυτοκινήτων που είναι πιο σωστή επιλογή. Εκτός αν το πλένεις σε δικό σου οικόπεδο με θέα το βουνό.

Ναι, δεν κατεβάζω κουβά πια. Ξεκίνησα να το πλένω μόνος μου σε ένα από τα γνωστά πλυντήρια do it yourself. Ξέρετε,  αυτά που βάζεις τα κέρματα και κάνεις όλη τη δουλειά μόνος. Νερό, σαπούνι, κερί, ξέβγαλμα, στέγνωμα, σιδέρωμα. 

Πάω αργά. Το βράδυ. Καθαρίζω με το πάσο μου, βάζω χέρι εκεί που ο άλλος βαριέται. Σε αεραγωγούς, μεντεσέδες, πεντάλ, γερό σκούπισμα κάτω από καθίσματα, εξονυχιστικά τους θόλους και ένα κάρο κρυφές λεπτομέρειες που αν δεν το πονάς το μοτόρι σαν δικό σου δεν τα κάνεις. 

Ναι, είναι μια καθαρτήρια διαδικασία. Και όχι μόνο για το μηχάνημα. Είναι ένα είδος ψυχανάλυσης με μπλε και πράσινους κόκκους.  Φεύγοντας αισθάνομαι καλύτερα. Ανωμαλία; 

Ε, πώς αλλιώς να εξηγήσω πως για τα πρώτα χιλιόμετρα έχω την ψευδαίσθηση πως και το αμάξι πηγαίνει καλύτερα;

Η βρώμα φεύγει. Το placebo έρχεται.

Photo: Jandri Angel Photomotive

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει