Το πρώτο βίντεο της Lamborghini SCV12. Πισταδόρικο «ζώο» 830 ίππων

Post date:

Author:

Category:

Αυτό είναι το πρώτο teaser της σκληροπυρηνικής Lamborghini SCV12 που «ανέβηκε» από τα κεντρικά της Lambo. Μαζί και οι εντυπωσιακές εικόνες από την πίστα του Paul Ricard

Lamborghini SCV12

Ετοιμοπόλεμη και με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V12 ever, η Lamborghini SCV12 είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους τυχερούς ενός «κλειστού» club οδηγικών προνομίων. Dolce vita στη Sant’Agata


Η Squadra Corse (εξ ου και τα αρχικά του αυτοκινήτου) ξαναχτυπά. Για τους εύπορους track-day addicts, η Lamborghini SCV12 μάλλον θα αντιπροσωπεύει την αφρόκρεμα με σήμα τον ταύρο

Το κεντρομήχανο όπλο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εξέλιξης και είναι έτοιμο για το καλοκαίρι.

Υπολογίστε περισσότερους από 830 ίππους από το V12 κινητήρα – ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός που έχει παραχθεί ποτέ στα άδυτα της Sant’Agata Bolognese.

Η SCV12 επωφελείται από την αγωνιστική εμπειρία της Squadra Corse GT για να προσφέρει μεγαλύτερη αρνητική άντωση ακόμα κι από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας GT3.

Διπλές, φαρδιές εισαγωγές στο καπό, διάχυση του αέρα στην εισαγωγή με αποτέλεσμα αύξηση της ιπποδύναμης και σπλίτερς στην εμπρόσθια σχεδίαση που «φωτογραφίζουν» τον εστιασμένο, πισταδόρικο χαρακτήρα.


Όπως σημειώνει η Lamorghini, «διάφορες πτυχές της Lamborghini SCV12 έχουν εξελιχθεί επιπλέον». Κάνει λόγο για το ανθρακονημάτινο πλαίσιο που προσφέρει καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο και την «καλύτερη οδηγική εμπειρία στην πίστα»

Η Lamborghini SCV12 είναι προφανώς πισωκίνητη, με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων ως δομικό στοιχείο του σασί για μείωση βάρους και καλύτερη κατανομή βάρους. Οι τροχοί από μαγνήσιο είναι 19 και 20 ιντσών, αντίστοιχα για τον εμπρόσθιο και πίσω άξονα, σε συνδυασμό με σλικ ελαστικά της Pirelli.


To exclusivity

Η SCV12 θα συναρμολογείται αποκλειστικά στο τμήμα της Lamborghini Squadra, στα ιερά εδάφη της Sant’Agata, ως περιορισμένη έκδοση.

Η εταιρεία προσελκύει τους υποψήφιους πελάτες της SCV12 με την, προφανώς ευχάριστη, αίσθηση αποκλειστικότητας.


Οι τυχεροί που θα βρεθούν πίσω απ΄το τιμόνι της γίνονται μέλη ενός σχετικά «κλειστού» club. Συμμετέχουν σε μαθήματα εξελιγμένης οδήγησης που διοργανώνονται από τη Squadra Corse και μαθαίνουν από την εμπειρία του πολυπρωταθλητή Emanuele Pirro (μεταξύ άλλων, 5 φορές νικητής του Le Mans) ο οποίος συνεργάζεται με τη Lamborghini ως σύμβουλος


Lamborghini Countach LP400

Info/Photo: lamborghini.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει