Τι κάνει το GR Yaris απέναντι στη Celica GT-Four; Νέος vs παλιός (βίντεο)

Ένα θρυλικό αυτοκίνητο για την Toyota, το GT-Four, απέναντι στο πιο καυτό hatch της χρονιάς, το GR Yaris. Είναι αναμενόμενο ότι ο διάδοχος θα είναι ταχύτερος απ΄τον πρόγονο του WRC. Το θέμα είναι πόσο εξελίχθηκε η κατηγορία


Η Toyota απείχε επί χρόνια απ΄την αγορά των hot hatch αλλά δε θα μπορούσε να επιλέξει πιο πειστικό τρόπο για να κάνει την επιστροφή της απ’ ό,τι με το τετρακίνητο GR Yaris

Στα περισσότερα, αν όχι όλα, σχετικά reviews που εμφανίζονται στο ψηφιακό σύμπαν, το αυτοκίνητο κερδίζει την επιεβαίωση ότι είναι μία οδηγοκεντρική ράλι ρέπλικα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Gr Yaris κινείται σε -αποκλειστικά για αυτήν την έκδοση- τρίθυρο αμάξωμα με στεροειδή πρηξίματα, 3κύλινδρο κινητήρα 1.6 με 261 ίππους και 350 Nm, νέο σύστημα τετρακίνησης και ένα χαρακτήρα προσανατολισμένο στα κρυφά στροφιλίκια του πλανήτη.

- Διαφήμιση-

Οι επιδόσεις είναι 0-100 km/h σε 5,5” και η τελική στα 230. Η τιμή έχει ήδη ανακοινωθεί – από €42,670 για την έκδοση Comfort και ανεβαίνει για την έκδοση Circuit Pack

Τη δική της δόξα είχε γνωρίσει τη δεκαετία του ’90 και η Celica GT-Four

Η GT-Four έχει ήδη τη δική της θέση στο πάνθεον με τα εμβληματικά αυτοκίνητο εξ Ιαπωνίας.

Στο σασί με τον κωδικό ST205, με ένα άλλου τύπου αμάξωμα. Μεγαλύτερο, με κουπέ αναλογίες και στο πνεύμα της εποχής της.

Στην αγωνιστική της δε εκδοχή ήταν αυτό το αυτοκίνητο με το οποίο ο Κάρλος Σάινθ κατέκτησε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών, ακριβώς τριάντα χρόνια πριν, το 1990.

Το βρετανικό Fifth Gear βρέθηκε στην πίστα με τους δύο κρίκους της «τογιοτέας» αλυσίδας και διά χειρός του πρωταθλητή αυτοκινήτων τουρισμού Τζέισον Πλέιτο, τα έθεσε αντιμέτωπα στην πίστα.

Σε πόσα δευτερόλεπτα μετριέται η διαφορά εξέλιξης τριάντα ετών;


Escort vs Integrale vs Celica

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει